Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

школа у Львові

Четвер, 14 грудня 2023, 12:42

На Львівщині пропонують зменшити фінансування розвитку програми освіти з 80 до 18 мільйонів

школа у Львові

Комісія Львівської облради не підтримала таке рішення та повернула на доопрацювання програму розвитку освіти Львівської області на 2024 рік.

Про це повідомила пресслужба Львівської обласної ради.

Вчора, 13 грудня, постійна комісія з питань освіти, науки та інновацій Львівської обласної ради заслухала інформацію департаменту освіти і науки Львівської обласної військової адміністрації щодо фінансування Програми розвитку освіти Львівської області у 2024 році. 

Порівняно з минулим роком, фінансування програми було зменшено з 80 до 18 мільйонів.

Не передбачено фінансування дошкільної освіти, премій для обдарованих дітей, хто бере участь у конкурсах, для облаштування кабінетів захисту України, для уроків національно-патріотичного виховання і на проведення патріотичної гри "Джура". Втричі зменшено фінансування програми "Освітній Еверест", не передбачено коштів на формування матеріальної бази проєкту "Нова українська школа", на оздоровлення учнів, дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування тощо.

"Якщо у 2022 році на програму виділялося 46 мільйонів, а на 2023 рік – понад 80 мільйонів, то на цей рік фінансування складе тільки 18 мільйонів гривень. Відчуття, що освіту порізали дуже сильно і від таких цифр опускаються руки. Є напрацювання, які треба продовжувати, є багато програм, які були прийняті до 2025 року. Ситуація критична і як з неї виходити, як пояснити це дітям і вчителям, незрозуміло" – зазначив депутат Іван Стецькович.

Обговоривши фінансові показники, депутати вирішили повернути проєкт програми на доопрацювання. 

"Повертаємо проєкт програми на доопрацювання в Департамент фінансів. Звертаємося до голови Львівської ОВА з тим, щоби нам запропонували новий проєкт програми. З таким проєктом програми ми знищуємо мотивацію тих, хто бере в конкурсах і хто добре вчиться. А це майбутня еліта" – зазначила заступниця голови постійної комісії Парасковія Дворянин.

Комісія також звернулася до виконавчої влади з проханням підготувати інформаційну довідку з переліком критеріїв, згідно з якими відбулося зменшення фінансування освітньої програми.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.