Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

валідатор

Четвер, 11 січня 2024, 13:37

Львівські контролери за місяць оштрафували майже 700 пасажирів за безквитковий проїзд

валідатор

За перший місяць роботи безготівкової оплати на всіх маршрутах громадського транспорту у Львові контролери виписали 670 штрафів.

Про це сьогодні під час брифінгу повідомив директор ЛКП "Львівавтодор" Микола Власюк.

За його словами, за перший місяць роботи безготівкової оплати на всіх маршрутах громадського транспорту у Львові контролери активно перевіряли пасажирів. Однак, у їхній роботі була 9-денна перерва через збій у роботі мобільного оператора, від якого працює система.

"За перші три тижні грудня, виключивши, 9 днів з 12 по 21 грудня, коли стався збій роботи "Київстару", контроль активно працює у громадському транспорті і видав вже 670 штрафів" – зазначив Микола Власюк.

Серед основних причин отримання штрафу – незавалідований проїзд. Він зазначив, що багато пасажирів не сканують транспортні картки на валідаторі.

"Є люди, які не хочуть валідувати проїзд взагалі, тобто не купляють жодного квитка, ні у водія, ні безготівкою. Це принципові "зайці". Інша група людей, це ті, які придбали "Леокарт", і думають, що вже нічого не потрібно робити. Забувають прикласти карту до валідатора, щоб отримали зелену галочку. Ще одна категорія пасажирів, які намагаються показати посвідчення, які по закону не дають право на пільговий проїзд" – додав Микола Власюк.

Крім цього, у 21 випадку контролери викликали правоохоронні органи до пасажирів, які відмовлялися отримувати штраф та некоректно поводили себе із працівниками.

"У нас було два випадки, коли ми накладали штраф, але людина показувала, що у неї валідація пройшла, ми розбиралися і потім повертали людям кошти. Це були випадки, коли водій у ручному режимі змінив рейс на середині маршруту. Після цього ми розробили цілий перелік і дорожню карту для водіїв" – пояснив директор ЛКП "Львівавтодор".

Нагадаємо, з 1 грудня 2023 року у громадському транспорті Львова розпочали працювати контролери у тестовому режимі. Загалом у Львові для перевірки е-квитка планують працевлаштувати понад 200 контролерів.

Тоді ж у Львові збільшили вартість штрафу за безквитковий проїзд до 300 грн.

Додамо, через збій у Київстарі з 12 грудня у львівських маршрутках не працювала оплата банківською картою, тому контролери не виписували штрафів пасажирам, а проводили роз’яснювальну роботу.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.