Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Будинок вчителя

Фб Будинку вчителя

Понеділок, 15 січня 2024, 11:35

У Львові не планують закривати польський театр через реорганізацію Будинку вчителя

Будинок вчителя

Будинок вчителя приєднають до науково-технічної бібліотеки, проте польський театр продовжуватиме працювати.

Про це повідомила пресслужба Львівської обласної ради. 

У п'ятницю, 12 січня, постійна комісія з питань освіти, науки та інновацій Львівської облради на своєму засіданні розглянула звернення щодо реорганізації Львівського обласного Будинку вчителя, що знаходиться на вул. Миколи Коперника, 42 у Львові.

Як заявив директор департаменту освіти і науки Львівської ОВА Олег Паска, Будинок вчителя планують приєднати до обласної науково-педагогічної бібліотеки, однак зовсім не йдеться про закриття польського театру, який діє у закладі.

"Я мав розмову з Генеральним Консулом Республіки Польща у Львові. Мова про закриття польського театру взагалі не ведеться. Він і далі буде розвиватися. Позиція щодо приєднання Будинку вчителя до науково-технічної бібліотеки зовсім не стосується театру. Працівникам будуть запропоновані посади, а зарплату вони будуть утримувати в іншій установі" – зазначив Олег Паска.

Нагадаємо, у грудні минулого року стало відомо, що Будинок вчителя планують приєднати до обласної науково-педагогічної бібліотеки, а звільнені приміщення передати Малій академії наук.

Натомість директор Будинку вчителя Володимир Парубій виступив із заявою проти реорганізації їхнього закладу та назвав цю ініціативу рейдерством.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.