Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Львів

Понеділок, 22 січня 2024, 15:00

У Львові хочуть виділяти особам з івалідністю 800 гривень щомісяця на послуги таксі

Львів

Згідно з проектом ухвали, хочуть запровадити перевезення осіб з інвалідністю трьома новими спеціально обладнаними автомобілями таксі "Уклон".

Про це йдеться у проєкті ухвали, що опублікована на інформаційному порталі депутатів Львівської міської ради 18 січня 2024 року.

На сайті Львівської міськради підготували та оприлюднили проєкт ухвали, якою пропонують встановити у Львівській міській територіальній громаді компенсації за отримані послуги перевезення в межах ініціативи "Інклюзивне таксі".

Згідно з документами, особам з інвалідністю та дітям з інвалідністю, які мають порушення опорно-рухового апарату та користуються кріслами колісними встановити компенсації за послуги перевезення, що не перевищує 800 гривень за місяць з однієї особи. Компенсацію надаатимуть лише мешканцям Львівської МТГ.

"Управління соціального захисту департаменту гуманітарної політики веде активну комунікацію зі службою перевезення таксі "Уклон", які з другої половини січня 2024 року готові запровадити у нашій громаді послугу таксі "Інклюзивний". Згадана послуга передбачає перевезення осіб з інвалідністю трьома новими спеціально обладнаними автомобілями, які уже придбані перевізником за донорські кошти" – йдеться у пояснювальній записці.

Як вказано у документі, станом на сьогодні на обліку в управлінні перебуває 1321 особа з інвалідністю, в тому числі діти, які користуються кріслами колісними, та 286 осіб, які мають ампутовані кінцівки.

Нагадаємо, Львівська міськрада виділятиме військовим 500 гривень на абонентами у фітнес-клуби.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.