Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Прес-реліз,   Вівторок, 30 січня 2024, 10:51

Вплив емоцій на зір та як упоратися зі стресом

Негативний вплив емоцій на зір — актуальна проблема в сучасному світі, де психоемоційний тиск стає невіддільною частиною життя.

Тривалий стрес спричиняє різкі зміни в зоровій системі, а його невчасне подолання призводить до незворотних порушень.

Як стрес впливає на зір

Один із механізмів впливу негативних емоцій — зміна кровопостачання ока. Стрес може спричинити збільшення тиску та викид адреналіну. Це впливає на мікроциркуляцію в судинах. У такому разі сітківка не отримує достатньо живлення, тому зір погіршується. Також негативні емоції можуть призвести до розвитку захворювань, як-от глаукома та діабетична ретинопатія. Вони своєю чергою спричиняють втрату зору.

Крім того, постійний стрес призводить до зміни в роботі м'язів очей і порушує їхні координаційні можливості. Внаслідок цього виникають проблеми з фокусуванням та сприйняттям об'єктів.

Через довготривалий стрес, особливо якщо він спричиняє систематичні порушення в організмі, виникає необхідність у корекції зору. Люди, які живуть із постійним напруженням, стикаються з далеко- або короткозорістю. Тому лазерна корекція зору може бути ефективним методом відновлення здоров'я очей.

Рекомендації для збереження здатності бачити

Для захисту очей та інших систем організму потрібно зменшувати стрес і вчасно його долати. Важливо дбати про психоемоційний стан, а за потреби звертатися по допомогу до фахівців.

Крім того, на зір позитивно впливають:

  1. Регулярний відпочинок — під час тривалого сидіння за комп'ютером або читання робіть короткочасні перерви.
  2. Зручне місце роботи — забезпечте правильне освітлення, щоб уникнути додаткового напруження очей.
  3. Захист від сонячних променів — використання спеціальних окулярів убереже зір від шкідливого впливу ультрафіолетового випромінювання.
  4. Гімнастика для очей — виконуйте комплекс вправ, а також періодично відводьте погляд із близьких предметів на дальні.
  5. Регулярне відвідування офтальмолога — візити до фахівця дають змогу вчасно виявляти будь-які зміни в стані зорової системи та терміново вживати необхідних заходів.
  6. Використання спеціальних окулярів — аксесуари із захисним покриттям зменшують напругу в очах під час роботи на комп'ютері або в умовах штучного освітлення.

Збереження здорового зору розглядається як частина загального фізичного та психічного стану. Регулярна профілактика та вчасне звернення до фахівців захистять очі від негативного впливу стресу.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.