Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

залізнична лікарня у Львові

Середа, 3 січня 2024, 12:18

Львівська «залізнична» лікарня перетвориться на університетську

залізнична лікарня у Львові

Львівська клінічна лікарня Львівської залізниці, яка була під управлінням Укрзалізниці, перейшла до сфери управління Міністерства охорони здоров’я України.

Уряд ухвалив відповідне рішення на своєму засіданні 3 січня.

Про це повідомило МОЗ.

 

Це дозволить створити на базі лікарні університетську лікарню Львівського національного медичного університету імені Данила Галицького, яка буде надавати високоякісну медичну допомогу та підготовку медичних фахівців. Університетська лікарня отримуватиме фінансування за надані медичні послуги за програмою медичних гарантій, що забезпечить її стійку фінансову базу.

Університетська лікарня буде впроваджувати сучасні технології діагностики і лікування, залучати найкращих фахівців до надання медичної допомоги, забезпечувати високий рівень практичної підготовки студентів, інтернів, лікарів, медичних сестер та інших працівників сфери охорони здоров’я. Університетська лікарня стане платформою для збереження професійних навичок викладачів та науковців Львівського національного медичного університету, який є одним з найстаріших і найпрестижніших медичних навчальних закладів України.

Створення потужних університетських лікарень є ключовим кроком до покращення якості медичної освіти та медичної допомоги в Україні, а також до соціального й економічного розвитку країни. Мережа таких закладів сприятиме залученню інвестицій у розвиток медичної інфраструктури, підвищенню престижності праці медиків, покращенню загальної привабливості міст і регіонів України.

Нагадаємо, що лікарі лікарні виступали проти такої реорганізації

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.