Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Львівський арсенал

google

П'ятниця, 2 лютого 2024, 13:43

У Міноборони відсторонили керівника департаменту, причетного до закупівлі снарядів Львівського арсеналу

Львівський арсенал

Причина відсторонення Тоомаса Нахкура є оголошення підозри у кримінальному провадженні.

Про це повідомила пресслужба Міністерства оборони України.

Тимчасово виконуючого обов’язки директора департаменту Міністерства оборони Тоомаса Нахкура відсторонили у зв’язку з оголошенням йому підозри у справі про розкрадання майже 1,5 млрд грн на закупівлі снарядів.  Чиновники уклали контракт на закупівлю оптової партії артснарядів з постачальником озброєнь "Львівський арсенал".

"Рішенням Міністра оборони України Рустема Умєрова від 1 лютого 2024 року, за клопотанням заступника Міністра оборони України генерал-лейтенанта Івана Гаврилюка, тимчасово виконуючий обов’язки директора Департаменту військово-технічної політики, розвитку озброєння та військової техніки Міністерства оборони України Тоомас Нахкур  відсторонений від виконання службових обов’язків" – йдеться у повідомленні.

У Міноборони уточнили, що причина відсторонення – оголошення підозри у кримінальному провадженні. Підозра Нахкуру була вручена 27 січня.

Зазначимо, підозри отримали колишній та нинішній керівники Департаменту військово–технічної політики, розвитку озброєння та військової техніки Міноборони, очільник та комерційний директор компанії "Львівський арсенал", а також їхній спільник – представник іноземної комерційної структури.

Нагадаємо, Суд зобов'язав Львівський арсенал сплатити 1,5 млрд гривень Міноборони за непостачання оплачених мін затримання. У рамках цієї справи накладено арешт на рахунки та інше рухоме та нерухоме майно, що належать "Львівському арсеналу".

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.