Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

медичний заклад на Львівщині

Середа, 14 лютого 2024, 11:40

Торік Івано-Франківська районна лікарня втратила понад 500 тисяч гривень

медичний заклад на Львівщині

Аудитори виявили в Івано-Франківській районній лікарні втрати на 586 тисяч гривень.

Про це повідомляє Західний офіс Державної аудиторської служби України у відповідь на офіційний запит Варіантів.

Західний офіс Держаудитслужби у 2023 році провів перевірку закупівель КНП Івано-Франківської селищної ради "Івано-Франківська районна лікарня" й виявив втрати у 586,6 тис. грн, які виникли через операції з ресурсами, проведені з порушенням чинного законодавства.

Також аудитори встановили, що лікарня недоотримала 42,3 тис. грн від оренди, ще 9,9 тис. грн становили недоотримання доходів працівниками, а 153,2 тис. грн – заниження в обліку дебіторської заборгованості.

"До втрат фінансових ресурсів призвели виплата працівникам матеріальної допомоги на вирішення соціально – побутових питань, зайві видатки на оплату ремонтно-будівельних робіт, використаного природного газу, комунальних послуг, спожитих орендарями тощо" – пояснили у Держаудитслужбі.

Крім цього, ревізія встановила порушення законодавства про публічні закупівлі: лікарня не відхилила пропозиції учасників торгів по 3 спрощених процедурах з капітального ремонту, які не відповідали вимогам тендерної документації. Натомість з ними було укладено договори на 1 477,6 тис. грн.

Також лікарня уклала договори на постачання природного газу з порушенням строків, за якими проведено оплату, на 123,8 тис. грн.

Наразі матеріали ревізії аудитори передали до Яворівського районного відділу поліції, а також про її результати проінформували Львівську обласну прокуратуру.

Додамо, також за матеріали ревізій Держаудитслужби поліція відкрила кримінальні провадження щодо п'яти медичних закладів Львова та області.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.