Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Палац культури ім. Хоткевича

Понеділок, 1 квітня 2024, 15:18

Палац культури імені Хоткевича через фінансові порушення втратив майже два мільйони гривень

Палац культури ім. Хоткевича

Аудитори виявили у палаці культури імені Гната Хоткевича неефективні витрати на 5 мільйонів гривень та незаконні втрати на 1,8 мільйона.

Про це повідомила пресслужба Західного офісу Державної аудиторської служби України.

Держаудитслужба провела перевірку Міського палацу культури імені Гната Хоткевича виявила неефективне витрачання 5,1 млн грн та фінансові порушення, що призвели до втрат 1,8 млн грн.

Як встановили аудитори, Палац витратив майже 3 млн грн на ремонт та придбання майна для створення нового підрозділу, а потім передав його іншій установі.

Ще 1,5 млн грн пішло на зарплати працівникам, чиї посади не були передбачені штатними нормативами, а через надання безплатних послуг установа втратила можливість заробити 400 тис. грн.

"Виявлено зайву оплату ремонтних робіт на суму 1,4 млн грн та необґрунтоване завищення потреби в коштах на теплопостачання, за які надалі виплачено 0,4 млн грн премій працівникам" – йдеться у повідомленні.

Всі матеріали ревізії Міського палацу культури аудитори передали в Галицьку окружну прокуратуру Львова, а також розробили пропозиції для поліпшення фінансового стану закладу та висунули вимоги до усунення порушень.

Нагадаємо, з серпня 2022 року по 9 листопада 2023 року заступницею директора, в.о. директора Міського палацу культури ім. Г. Хоткевича, була Софія Ліщинська, яка з листопада 2023 року очолила управління культури Львівської міської ради. З 2016 року вона працювала редакторкою палацу культури ім. Г. Хоткевича.

У 2019 році міський палац культури ім. Гната Хоткевича очолювала Оксана Гузь.

Додамо, аудитори виявили у КЗ ЛОР "Заслужена академічна капела України "Трембіта" втрати на 3,6 млн грн. Також чотири обласні заклади у сфері під час закупівель завищили вартість будівельних робіт на 3,1 млн грн.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.