Зміст статті

23 лютого 2024олександр ковальчук

Пісні фронту 2024 (# 97)

Нова українська попмузика під час війни з росією.

Десять треків від представників української попсцени, які намагаються сказати щось важливе та потрібне під час війни.

Українська попмузика змінюється. 29 топових альбомів за 2023 рік – це велике щастя. Деякі вкраїнські виконавці, звісно, все ще занадто неповороткі для великих викликів. Дрібними паразитами вони бовтаються біля чогось значного замість того, щоб просто змінити професію. Це звична картина для подібних процесів, і тому варто просто не звертати.

Океан Ельзи

Самопародійна епопея Славка Вакарчука успішно триває. Пафосна лірика з переліком рекламних слів, то ще той цирк. На альбомі "Оранжерея" (2021) це ще можна було зрозуміти, але тут вже якось ні. Десь вже має проростати із землі пагінчиком колаба Вакарчука та Тополі, а замість вакарчукесок з'являться вакаролі.

Гоня

Милий наїв недорепера Гоні про Рай у його унікальній душі, де він порівнює себе з бруньками. Незабаром він вже порівнюватиме себе з котиками та співатиме псальми про янголів.

Moann

Сумчанка Moann щось починає звертати десь не туди. Прифанкований мікс натякової прозорості та прямолінійний текст про цінності щось не дуже єднаються у цьому начебто викличному союзі.

XOnya

Нова мінімалістичність артистки XOnya вкотре натякає на щось велике та цікаве.

Khayat

Заслужений трешовичок Khayat колись мав дійти до подібного. Це така вже юродива псальма вбік Кульпаркова, що Господи помилуй.

Shyman

Боже, зроби так, щоб вcі ці люди більше ніколи не співали подібні пісні. У мить історичної зустрічі секулярних неуків та парафіяльних немовлят у вірі для останніх вже варто вигадати якийсь жанровий тег на кшталт акафіст-поп.

Всюдисвоя

А такої кумедії тут ще не було попри всю хвилю неошароварщини. У виконавицю вселяється бандерівський біс і вона починає вангувати всіляке. Вона що, успішно десь проспала всі ці два роки?

Nastasia Y

Торонтійська дочка Костя Єрофєєва з гурту Рутенія стає ще однією помічницею Джамали на ниві відродження уваги до кримськотатарської музики.

Кажанна

Перші паростки деградації Кажанни на лейблі бездарної графоманки Jerry Heil з кавером на російськомовну Тіночку Кароль. Прісна Аліна Паш для маленьких грішниць.

Swippy

Безалкогольний герой Tery вкотре мусить хутчій ворушити своїми членами, щоб остаточно не плентатися десь у хвості пелетону.


фото: Фб GeneralStaff.ua

Автор: олександр ковальчук

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.