Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Юрій Бучко

Фб Бучка

Понеділок, 4 березня 2024, 13:35

Хомик та Бучко зайшли депутатами до Львівської обласної ради

Юрій Бучко

Львівська обласна ТВК зареєструвала Ориславу Хомик і Юрія Бучка депутатами Львівської обласної ради від Європейської Солідарності та Слуги народу.

Про це повідомив представник Громадянської мережі "Опора" у Львівській області Тарас Радь на своїй сторінці у Фейсбуці.

Львівська обласна територіальна виборча комісія зареєструвала двох депутатів Львівської обласної ради – Ориславу Хомик від партії Європейська Солідарність та Юрія Бучка від партії Слуга народу.

На засіданні ТВК були присутні 15 з 18 членів комісії.

"Обидва рішення також прийнято буде швидко і одноголосно. Таким чином у Львівській обласній раді стало ще на два "підвішаних" депутатів менше. Єдине, що тепер віддаляє Хомик та Бучка від депутатського мандату це складання ними присяги на наступному засіданні обласної ради" – заявив Тарас Радь.

Зазначимо, Орислава Хомик замінила Ольгу Березюк, якій припинили депутатські повноваження у грудні 2023 року через її проблеми зі здоров'ям.

Натомість заступник начальника Львівської ОВА Юрій Бучко замінив Олександра Тіщенка, який склав повноваження через те, що отримав нову роботу в Києві.

Як додав Тарас Радь, наразі залишається лише один "підвішаний" депутатський мандат – заміщення Ірини Кравець від Української Галицької Партії, проте обласна рада досі не проголосувала за її заяву, а тому ТВК не може взяти її до розгляду. 

 

Додамо, у серпні 2023 року комісія Львівської облради доручила напрацювати звернення до ЦВК щодо бездіяльності Львівської ТВК з заміщення депутатів, які достроково склали повноваження.

У листопаді 2023 року Ярослав Гасяк і Микола Біляк від партії Європейська Солідарність й Назарій Островський від Української Галицької партії стали новими депутатами Львівської облради. 

Крім цього, у лютому цього року до облради знайшли двоє нових депутатів від Європейської Солідарності – Микола Фрей та Олег Іваш, а Мирослав Карпінський замінив Іванну Герус з Голосу.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.