Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

ЛКП "Зелене місто"

П'ятниця, 22 березня 2024, 14:53

Капітал одного з комунальних підприємств Львова планують збільшити до мільярда гривень

ЛКП "Зелене місто"

У Львівській міськраді напрацювали проєкт ухвали про поповнення статутного капіталу ЛКП "Зелене місто" на 150 мільйонів гривень.

Про це йдеться у проєкті ухвали, опублікованій на інформаційному порталі депутатів Львівської міської ради 15 березня 2024 року.

На сайті Львівської міськради підготували та оприлюднили проєкт ухвали про визначення розміру статутного капіталу ЛКП "Зелене місто", яке займається відходами Львова та рекультивацією Грибовицького сміттєзвалища.

Зокрема, для забезпечення ефективної роботи підприємства цьогоріч планують визначити розмір його статутного капіталу у 909 млн грн. 

"Збільшити статутний капітал ЛКП "Зелене місто" на 150 642 809 грн 33 коп. та визначити його розмір у сумі 909 006 220 грн 96 коп." – йдеться в проєкті ухвали.

У пояснювальній записці до проєкту ухвали вказано, що поповнення статутного капіталу цього підприємства з бюджету Львова зумовлене виконанням у 2024 році існуючих кредитних договорів та капітальних видатків на будівництво заводу механіко-біологічної переробки відходів, реконструкцію сміттєзвалища.

Нагадаємо, у 2022 році виконком Львівської міської ради затвердив програму корпоративного розвитку ЛКП "Зелене місто" (програму поводження), яку розробили експерти компанії Egis коштом Європейського банку. Згідно з нею підприємство, яке є збитковим, отримало 72,7 млн грн для поповнення статутного фонду.

А у березні 2023 року розмір статутного капіталу ЛКП "Зелене місто" встановили у 698 млн грн.

З серпня 2021 року керівником ЛКП "Зелене місто" став Тарас Калужний.

Додамо, у травні 2023 року депутати погодили створення комісії з питань контролю за діяльністю ЛКП "Зелене місто". А у вересні того ж року контрольна комісія з діяльності ЛКП "Зелене місто" доручила керівнику підприємства звернутися в ДІАМ щодо законності дозволу на будівельні роботи.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.