Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

пункт пропуску

Вівторок, 26 березня 2024, 12:10

На в'їзд в Україну з боку Польщі очікують понад 1600 вантажівок

пункт пропуску

Станом на сьогодні заблокованими для вантажівок залишаються три пункти пропуску з Польщею.

Про це повідомляє Українська правда.

Станом на сьогодні, 26 березня, польські фермери продовжують блокувати рух вантажівок у пунктах пропуску "Шегині – Медика", "Ягодин – Дорогуськ" та "Рава-Руська – Гребенне".

Загалом на в’їзд із Польщі в Україну очікують приблизно 1600 вантажівок. 

"Станом на 26 березня блокування здійснюється на напрямку пунктів пропуску "Ягодин", "Рава-Руська" та "Угринів". Польські протестувальники взагалі не пропускають вантажівки в бік Польщі через "Ягодин" та "Рава-Руська". На цих напрямках за останній період фіксуються нульові показники перетину кордону вантажівками на виїзд з України" – заявив речник Державної прикордонної служби України Андрій Демченко.

За його словами, через "Ягодин" поляки пропускають на виїзд з Польщі орієнтовно 60 вантажівок за добу, попри те, що це найбільший інфраструктурний напрямок для перетину кордону вантажними автомобілями.

Щодо пункту пропуску "Угринів", то з 25 березня пропускають в бік України 3 вантажівки на 4 години, а в бік Польщі по одній вантажівці на добу.

Нагадаємо, з 9 лютого польські фермери знову розпочали блокаду вантажівок у пунктах пропуску з Україною. Зазначимо, у "Медиці" блокували рух не лише вантажівок, а й легкових автівок та автобусів.

Також 19 лютого польські фермери намагалися заблокувати рух потягів у пункті пропуску "Ягодин – Дорогуськ", вони перекрили залізницю біля "Медики" і висипали зерно з вагона.

А з середини березня цього року вони припинили блокувати рух вантажівкам по пунктах пропуску "Краківець", "Шегині" та "Устилуг", де також до цього обмежували проїзд для вантажівок.

Додамо, Генеральна консулка Польщі у Львові назвала дії поляків на кордоні ганебними та вибачилася перед українцями.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.