Конкурсна комісія Львівської ОДА вибрала ділянки для спорудження дитячих будинків сімейного типу

Понеділок, 1 квітня 2013, 17:04

Конкурсна комісія Львівської ОДА під керівництвом голови ОДА Віктора Шемчука визначилася із земельними ділянками на території Львівщини, на яких будуватимуть дитячі будинки сімейного типу.

Засідання комісії відбулось сьогодні, 1 квітня, інформує кореспондент Варіантів.

Члени комісії обрали 5 ділянок із 14 запропонованих місцевими органами самоврядування.

До цього переліку, зокрема, потрапили ділянки у с. Лютинка Жидачівського району та с.Наварія Пустомитівського район, містах Золочеві, Буську та Радехові.

На будівництво цих будинків у бюджеті на 2013 рік передбачено 5 млн. грн.

Окрім цього, голова Львівської ОДА Шемчук взяв під особистий контроль будівництво дитячого будинку у селі Солонсько Дрогобицького району.

"Це вже моя проблема і моя відповідальність, яким чином я це буду робити", - наголосив Шемчук.

Також на даний час остаточно визначено 6 земельних ділянок, за якими прийнято відповідні рішення органів місцевого самоврядування.

Так, у Львові на вулиці Багряного, 33 дитячий будинок планують звести за кошти Львівської міської ради, у селах Бірки та Домажир Яворівського району - за благодійні кошти, зібрані з проведеного Львівською ОДА телемарафону "Подаруємо дитині родину", у селі Пнікут Мостиського району на двох земельних ділянках будівництво ведеться за кошти благодійного фонду УГКЦ "Карітас" та у селі Бартатів Городоцького району будинок будують за кошти інвестора.

Нагадаємо, відділ у справах дітей Львівської міськради шукає кандидатів у батьки-вихователі дитячого будинку сімейного типу, який планують створити на вул. Багряного, 33 у Львові.

Мітки: дитячі будинки сімейного типу, Львівська ОДА