«Самопоміч» Садового продовжує своєю діяльністю дратувати «Свободу»

Вівторок, 15 травня 2012, 18:10

ГО «Самопоміч» грубо порушує законодавчі вимоги щодо охорони особистої інформації. До такого висновку дійшли члени комісії депутатської діяльності та законності Львівської міської ради під головуванням свободівця Любомира Мельничука, - повідомляє прес-служба ВО «Свобода».

«Збір деталізованої інформації про дітей шкільного віку, яке проводить громадське об'єднання «Самопоміч», є грубим порушенням положень законодавчих актів у сфері охорони інформації про особу». – зазначено у повідомленні.

«Громадське об'єднання «Самопоміч» ініціювало у Львові централізований збір особистої інформації про дітей, поширюючи у школах буклети з соціологічним анкетуванням батьків та відверто рекламним змістом про одну з фармацевтичних компаній. Анкети у цих буклетах передбачають деталізований перелік питань для отримання конфіденційних даних про дитину та її сім'ю: інформації про освіту, сімейний стан, стан здоров'я, адресу, дату та місце народження, майновий стан, наявність певних матеріальних благ ? аж до наявності у дитини окремої кімнати та інформації про місця, де вона найчастіше проводить час з друзями. Слід зазначити, що збирають таку інформацію про дітей без отримання будь-якої письмової згоди та з невизначеною метою її використання, що є грубим порушенням вимог Законів України «Про захист персональних даних» та «Про інформацію», - повідомив Любомир Мельничук.

Разом з тим у повідомленні не сказано про будь-які заходи, вжиті депутатами стосовно таких незаконних. За їхніми словами, дій ГО «Самопоміч».

Станом на сьогодні не відомо також про жодне офіційне звернення самих батьків дітей з цього приводу.

Мітки: ВО, ГО, Львівська міськрада