ВО «Свобода» в сесійному режимі заступилася за депутата облради Задорожного

Вівторок, 17 вересня 2013, 16:52

Фракція ВО «Свобода» у Львівській обласній раді заявляє про систематичне переслідування підприємців, які водночас є депутатами місцевих рад, через їхню опозиційну політичну діяльність.

Про це йдеться у заяві фракції ВО «Свобода» у Львівській обласній раді, яку виголосив на 17 вересня 2013 року на сесії ради депутат від ВО «Свобода» Олексій Балицький.

У заяві свободівця йдеться про те, що влада намагається шантажувати та змусити мовчати політиків, депутатів місцевих рад, зокрема Львівської обласної ради, застосовуючи тиск з боку органів контролю та правоохоронних структур на підприємства, до яких вони причетні.

«Зокрема, чиниться тиск на депутата Львівської обласної ради від Всеукраїнського об’єднання «Свобода», голову комісії з питань промисловості, ЖКГ, транспорту та зв’язку Михайла Задорожного через його активну депутатську діяльність та критику на адресу влади. Підприємство «Дрогобицька райспоживспілка», якою керує Михайло Задорожний, постійно зазнає перевірок органів контролю, причому під час усіх цих перевірок не виявлено жодного порушення. Однак у серпні, відразу після низки гострих заяв Михайла Задорожного на адресу ЛОДА про те, що через бездіяльність посадовців в області не встигнуть освоїти кошти, виділені на ремонт доріг, кримінальне провадження безпідставно відновлюють», ? йдеться у заяві.

У документі зазначили, що у Сокалі намагаються засудити депутата Сокальської районної ради від Всеукраїнського об’єднання «Свобода» Василя Малка. Із ним хочуть розправитися за те, що він виявив і оприлюднив факти злочину – розкрадання піску, до якого причетні високі посадовці.

Під постійним тиском з боку органів контролю та правоохоронних органів перебуває компанія, засновником і директором якої є депутат обласної ради, свободівець Володимир Тістик, котрий також є головою Жовківської районної організації ВО «Свобода».

За депутата обласної ради Осипа Магура, котрий очолює Старосамбірську районну організацію ВО «Свобода», узялося управління боротьби з організованою злочинністю. Старосамбірський районний УБОЗ вимагає від депутата пояснень через те, що він заявив про масові несанкціоновані вирубки лісу, які покриває місцева виконавча влада.

«Цей перелік можна продовжувати. Через постійні необґрунтовані перевірки паралізовано роботу підприємств, страждають сотні людей, які працюють та отримують заробітну платню на цих підприємствах, втрачають місцеві бюджети, значна частка надходжень до яких залежить від діяльності малого та середнього бізнесу», ? йдеться у заяві.

«Свобода» у Львівській обласній раді вважає такі дії політичним тиском на депутатів і пов’язує його з їхньою активною депутатською діяльністю та гострою критикою на адресу чинної влади.

«Ми вимагаємо припинити переслідування депутатів Львівської обласної ради, а також покарати причетних до фабрикування фальшивих звинувачень на їхню адресу», ? заявили свободівці.

Джерело: Galnet

Мітки: задорожний, свобода во