Мінсоцполітики хоче виплачувати пенсії громадянам, що виїхали жити за кордон

Середа, 25 вересня 2013, 13:52

Міністерство соціальної політики підготувало законопроект щодо виплати пенсій українцям, що виїхали за кордон на постійне місце проживання.

Про це повідомляє прес-служба Мінсоцполітики.

"Мінсоцполітики внесло пропозиції щодо врегулювання питання виплати пенсій особам, які виїжджають на постійне місце проживання за кордон до країн, з якими не укладено міжнародні договори в частині пенсійного забезпечення. Відповідний законопроект зараз перебуває на узгодженні в центральних органах виконавчої влади", - сказала міністр соцполітики Наталія Королевська (на фото) на зустрічі з представниками української громади США.

Королевська пояснила, що під час перебування за кордоном пенсія виплачується тільки в тому випадку, якщо це передбачено відповідними міжнародними договорами. Однак зараз розроблено законопроект, що забезпечить громадянам, які виїхали на ПМП в будь-яку країну, виплату пенсії, заробленої в Україні.

На даний час Україною укладено міжнародні договори з питань пенсійного забезпечення з 21 країною, з яких з 14 за територіальним принципом - це країни СНД , а з рештою - за пропорційним принципом.

Мітки: за кордон, Мінсоцполітики, пенсія