Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

субсидії

narodna-pravda.uа

Понеділок, 16 березня 2020, 15:30

На час карантину борги із комунальних послуг не впливатимуть на отримання субсидії

субсидії

Прострочення оплати компослуг до закінчення цього опалювального сезону не вплине на субсидії.

Про це повідомляє Уніан.

На право отримання субсидій та пільг на наступний період впливатиме наявність простроченої більш як за два місяці заборгованості, що буде визначатися з травня 2020 року. Важливо не мати простроченої понад два місяці заборгованості із комуналки

Як заявив сьогодні на брифінгу, присвяченому заходам протидії поширенню коронавірусу, заступник міністра соціальної політики Віталій Музиченко, отримувачі субсидій та пільг в Україні не позбудуться їх у разі несвоєчасної оплати житлово-комунальних послуг.

"У зв'язку з наближенням терміну оплати житлово-комунальних послуг, що традиційно відбувається близько 20 числа щомісяця, в інформаційному середовищі з'являються питання про надання житлових субсидій та пільг. Зокрема, у ЗМІ поширюється інформація, що якщо одержувач субсидії або пільги не вчасно сплатив послуги ЖКГ, то він фактично втрачає право на відповідні види соціальної підтримки. Хочемо спростувати цю інформацію і заспокоїти громадян, які отримують пільги та субсидії", – сказав Музиченко.

За його словами, рівень оплати за комунальні послуги та наявність або відсутність заборгованості не впливають на право отримання пільги або субсидії протягом строку їх отримання, тобто до закінчення поточного опалювального сезону. Однак на право отримання субсидій на наступний період впливатиме наявність простроченої більш як за два місяці заборгованості, що буде визначатися з травня 2020 року.

"Таким чином, важливо, щоб саме в травні поточного року в одержувачів субсидій і пільг відсутня заборгованість за два місяці. Уточню, що це буде борг за послуги, спожиті в лютому 2020 року", – зазначив Музиченко.

Нагадаємо, з 12 березня до 3 квітня в Україні запровадили карантин в навчальних закладах та обмежили проведення масових заходів, також Україна закрила кордон для іноземних громадян.

Станом на 16 березня в Україні виявили 5 випадків захворювання на коронавірус, а 13 березня через коронавірус померла людина – 71-річна жінка з Житомирської області.

На Львівщині переглянуть роботу громадського транспорту і обмежать міжміські перевезення. Також у області визначили сім медичних закладів, які прийматимуть пацієнтів з коронавірусом у разі переповнення Львівської інфекційної лікарні.

У Львові закрили усі торгово-розважальні центри і заклади громадського харчування.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.