Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

ukurier.gov.ua

Середа, 25 вересня 2013, 18:32

Керівникам дитсадків доведеться скоротити групи до 20 дітей

Максимальна чисельність дітей в групі дитячого дошкільного закладу не може перевищувати 20 осіб, тому їхнім керівникам доведеться приводити групи у відповідність до нормативу.

Про це на брифінгу в МОЗ у середу заявила завідуюча лабораторією гігієнічного забезпечення умов життєдіяльності дітей Інституту гігієни і медичної екології Національної академії меднаук України Аліна Платонова, передає Укрінформ.

"Основна проблема сьогодні - це переповненість дитсадків. Всі знають, у групи приймають аж до 35 дітей. То це не проблема санітарних норм, а проблема порушення з боку адміністрації дитсадка. Не більше 20 - це розрахунки площі обсягу і кубатури освітлення спальних місць, це обсеменіння повітря, це можливість відправляти природні потреби. Тому зараз, звісно, доведеться приводити групи у відповідність до максимальної чисельності", - сказала Платонова.

Вона додала, що такий норматив діяв і в санітарних нормах, ухвалених за часів Радянського Союзу.

Відповідаючи на запитання журналістів чи будуть скорочення у дитсадках, Платонова зауважила, що "ми нічого не змінювали відносно наповнюваності груп - не більше 20 осіб".

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.