Представники влади розповіли про оновлений проект угоди про сланець

Середа, 2 жовтня 2013, 12:43

Оновлений проект угоди про розподіл вуглеводнів на території Олеської площі передбачає розширення прав місцевих рад на територіях видобутку сланцевого газу та більш жорстке дотримання екологічних норм. 

Це випливає з виступу радника Міністра енергетики та вугільної промисловості України Володимира Ігнащенка під час громадських обговорень видобутку вуглеводнів на території Олеської площі, яке сьогодні, 2 жовтня, відбувається у Львівській облраді. 

За словами Ігнащенка, зміни до проекту угоди містять, серед іншого, положення, що 10% прибутку від видобутку вуглеводнів залишається в облрадах Івано-Франківщини та Львівської області.

Також внесені зміни до пункту про соціальні інвестиції - це має бути спільним рішенням інвестора та облради. Тоді як в попередньому варіанті проекту угоди соціальні інвестиції визначались на власний розсуд інвестора.

Щодо хімічних реактивів, що використовуються при гідророзриві, то компанія має повідомляти і державного регулятора і представників органів місцевого самоврядування про них.

"Також "Шеврон" повинен у повному обсязі відшкодувати шкоду, яка теоретично може бути завдана довкіллю", - сказав Ігнащенко. 

Нагадаємо, оновлений проект угоди про розподіл вуглеводнів на території Львівщини надійшов до Львівської облради 13 вересня цього року. 

Мітки: Chevron, сланцевий газ