Остання в історії Збройних Сил Україна призовна кампанія розпочалась на Львівщині

Четвер, 10 жовтня 2013, 15:38

Сьогодні, 10 жовтня, на збірному пункті Львівського обласного військового комісаріату відбулася урочиста відправка 50 юнаків до лав Збройних Сил та інших військових формувань України.

Юнаків проводжали під музичний супровід військового оркестру, а на урочистому мітингу виступили представники громадських та ветеранських організацій.

«Основною особливістю призову юнаків на строкову військову службу цієї осені можна назвати територіальний принцип комплектування військових частин та підрозділів», – зазначив Львівський обласний військовий комісар полковник Володимир Щур.

Усього цієї осені з Львівщини на строкову військову службу має відбути загалом 600 осіб, – додав полковник.

Військовий комісар розповів, що призовний ресурс області складає понад 25 тисяч юнаків.

Саме стільки хлопців планується викликати для здійснення відбору на призовні комісії: «Відібрати з такої кількості 600 придатних до військової служби кандидатів – проблеми не становить. Це фактично один юнак з двадцяти п’яти можливих».



Нагадаємо, Перехід Збройних сил України на повноцінне укомплектування військовослужбовцями-професіоналами має завершитись до кінця 2014 року.

Саме цей термін задекларовано як остаточний у процесі переходу комплектування Збройних Сил України виключно військовослужбовцямиза контрактом.

Мітки: Львівська область, призовна кампанія