Святослав Шеремета охрестив євродепутата Томаша Порембу провокатором та українофобом

Вівторок, 22 жовтня 2013, 14:33

Депутат Львівської обласної ради від НРУ Святослав Шеремета назвав депутата європарламенту Томаша Порембу провокатором та українофобом.

Про це депутат облради заявив вчора, 21 жовтня, на засіданні постійної комісії з питань євроінтеграції, транскордонного співробітництва та зв’язків з українцями за кордоном Львівської облради.

Депутат Європарламенту від опозиційної польської партії "Право і справедливість" Томаш Поремба запросив депутата Петра Колодія взяти участь у конференції «Макро-регіональна стратегія для Карпатського регіону», що відбудеться у місті Брюссель (Королівство Бельгія).

Щоправда, на засіданні комісії Святослав Шеремета заявив, що він проти участі Колодія у даній конференції, оскільки особа, яка запрошує депутата на конференцію є, за словами Шеремети «провокатором та українофобом».

«Томаш Поремба – відомий провокатор та українофоб, який хоче демонтувати пам’ятник воїнам УПА. Я вважаю, що наша реакція має бути відповідною, тобто, як мінімум - ігнорування. Чоловік зробив пакість, а тепер хоче придобритись», - заявив Шеремета.

На даний момент лист переправлений до керівництва облради для вирішення, чи братиме Колодій участь у конференції.

Нагадаємо, Томаш Поремба висловив наміри демонтувати пам’ятник воїнам УПА, що знаходиться у місті Грушовіце (Польща).

Мітки: Колодій, конференція, шеремета