Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Андрій Сенченко

prm.ua

Четвер, 12 липня 2018, 17:35

Реінтеграція Донбасу через Будапештський договір

Андрій Сенченко

План поверенення Донбасу в рамках Будапештського меморандуму запропонував депутат від "Батьківщини" Андрій Сенченко.

Про це повідомляє кореспондент Варіантів.

Сьогодні, 12 липня, у Львівському прес-центрі свою відбулася прес-конференція члена політради ВО "Батьківщина" та лідера Всеукраїнського руху "Сила права" Андрія Сенченка.

У ході прес-сконференції Сенченко заявив, що найоптимальнішим варіантом повернення Криму та Донбасу для України є Будапештський меморандум.

"Головним майданчиком для переговорів із агресором – це будапештський формат. Це єдиний формат переговорів у якому Україна виконала всі забов'язання перед світом. Зараз настало слово за гарантами", – заявив Андрій Сенченко.

За його словами основним недоліком цього підходу до вирішення реінтеграції Донбасу та Криму є несвоєчасна реакція теперішньої влади.

"Коли на другому зібранні ООН стосовно України у 2014 році, яке ініціювала Велика Британія, англійський посол починав свій виступ словами: "Велика Британія є країною гарантом Будапештського меморандуму". Далі після цього цілих 11 місяців влада штучно втримувала вакантною посаду посла до Великої Британії і навіть не намагалася давити чи контактувати з британцями чи американцями. Провина в тому, що не працює будапештський формат лежить на українській владі", – додав Сенченко.

Програма, яку пропонує "Батьківщина", полягає в поверненні до цього формату та посилення економічного тиску на Росію. На думку Андрія Сенченка таким тиском може стати світове ембарго на російську нафту. 

"Є повний арсенал, щоб діяти. Нам не вистачає лише політичної волі та щирості української влади".

Тепер ви можете стежити за новинами Варіантів на Telegram-каналі.

 

 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.