Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

спалювання сухостою

zolochiv.net

Понеділок, 4 листопада 2013, 11:30

На Львівщині за спалювання сухостою оштрафували 47 правопорушників на 8,2 тис грн

спалювання сухостою

Цьогоріч було виявлено 47 випадків спалювання залишків сухої рослинності та опалого листя, порушників оштрафоно на загальну суму 8262 гривень.

Про це повідомляє прес-служба Державної екологічної інспекції у Львівській області.

Нагадаємо, що особи, винні у порушенні вимог пожежної безпеки, несуть адміністративну відповідальність згідно ст. 77 та 77-1 Кодексу України про адміністративні правопорушення та кримінальну відповідальність згідно ст. 245 ККУ в разі спричинення тяжких наслідків.

Держекоінспекція просить не випалювати суху траву та рослинні залишки, адже сухостій можна компостувати і згодом використовувати як природне добриво для підживлення дерев та кущів. На великих ділянках рослинні залишки можна переорати.

Дим від спалювання опалого листя є дуже небезпечним, оскільки, при згорянні у повітря вивільняються окиси азоту, чадний газ, важкі метали та канцерогенні сполуки, які погіршують стан хворих на бронхіт, бронхіальну астму, риніт й тонзиліт, а також спричинюють різноманітні алергічні захворювання.

Крім цього, при спалюванні трави чи стерні неподалік будівель виникає загроза загоряння житлових будинків або нежитлових приміщень, дим погіршує видимість на дорогах, що призводить до збільшення кількості ДТП.

 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.