Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

ridna.ua

Середа, 6 червня 2012, 15:09

У Львові створили робочу групу, яка захищатиме українську мову

Сьогодні, 6 червня, у Львові відбулось перше засідання робочої групи, створеної для захисту української мови. До складу робочої групи увійшли представники об’єднаної опозиції.

 «Це  - чисто робоча нарада. Ми не прийматимемо сьогодні якихось конкретних рішень, а обговоримо пропозиції, як діяти коли розглядатимуть закон про мови в цілому», - зазначив голова товариства "Просвіта" Ярослав Пітко.

Учасники робочої групи говорили про необхідність ще раз їхати до Києва, коли парламент засідатиме щодо мовного питання, та проводити акції безпосередньо в області.

Учасники засідання зійшлись на думці, що наступного разу під час сесії Верховної Ради опозиція має заблокувати трибуну, щоб унеможливити прийняття закону в цілому.

«Спочатку дозволять регіональну мову в 13 областях, потім в  - 17, а потім - і в усій Україні. Я хотів вчора переглянути закон, але ніде не можу його знайти. Думаю це зроблено спеціально», - додав Пітко.

Нагадаємо, вчора 5 червня, депутати Верховної ради України прийняли у першому читанні проект закону Про засади державної мовної політики. За нього проголосували 234 депутати.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.