Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

верховна рада

uk.wikipedia.org

Вівторок, 13 травня 2014, 15:14

Рада прийняла пакет законів, потрібних для запровадження безвізового режиму з ЄС

верховна рада

Верховна Рада прийняла в цілому пакет законопроектів, спрямований на спрощення, а в перспективі – скасування візового режиму між Україною та Євросоюзом.

Про це пише "Голос України".

Зокрема, у другому читанні та в цілому прийнято законопроект про внесення змін до статті 1 Закону України "Про біженців та осіб, які потребують додаткового або тимчасового захисту". Документом суттєво розширено коло іноземців та осіб без громадянства, які матимуть підстави для отримання додаткового та тимчасового захисту в Україні.

Прийнятий у цілому закон "Про внесення змін до Закону України "Про дозвільну систему у сфері господарської діяльності" вдосконалює процедуру видачі документів дозвільного характеру, які оформлені центральними органами виконавчої влади через дозвільні центри, що створені на рівні районів і областей.

Законом "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо засвідчення вірності копій (фотокопій) документів і виписок з них та справжності підпису на документах", прийнятому в цілому, скорочено перелік нотаріальних дій, мінімізовано витрати споживачів нотаріальних послуг та врегульовано доступ до таких послуг усіх верств населення, скасовано у ряді випадків вимоги щодо обов'язкового нотаріального посвідчення правочинів та фактів, що мають юридичне значення, а також нотаріального засвідчення документів для надання їм юридичної вірогідності.

Закон "Про внесення змін до законів України, пов'язаних з діяльністю Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини у сфері захисту персональних даних", прийнятий у цілому, покладає на Омбудсмена функції захисту персональних даних. Документ врегульовує питання захисту персональних даних у законах "Про Державний реєстр виборців", "Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування", "Про Єдиний державний демографічний реєстр та документи, що підтверджують громадянство України, посвідчують особу чи її спеціальний статус".

Закон "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України" (щодо запобігання та протидії дискримінації в Україні), який також було прийнято в цілому, розширяє перелік ознак, дискримінація за якими забороняється, поняття форм дискримінації, а також повноваження Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини тощо.

 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.