Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

вибори

ukrgazeta.eu

Понеділок, 26 травня 2014, 13:42

На президентських виборах найактивніше голосували західні області, – ОПОРА

вибори

Найбільша явка виборців була зафіксована у західних областях (70%), найменша у східних та південних (48%). У центральних областях явка склала 63%.

Про це повідомила член координаційної ради Громадянської мережі ОПОРА Ірина Швець.

ОПОРА подає наступну статистику за президентські вибори 25 травня:

У 6,9% виборчих дільницях по Україні, під час ранкових виборчих засідань, не вівся протокол. У 4,8% була відсутня печатка ДВК. У 19,8 % ранкове засідання почалося завчасно.

Ситуація на виборчих дільницях по Україні станом на 8.30 виглядала наступним чином: 4,4% дільниць були ще закриті. У 12,7% пломба на сейфі була розірвана. У 5,6% випадків правоохоронці були відсутні на дільницях.

3% виборців в Україні голосували вдома.
5,6% спостерігачів ОПОРИ не мали можливості повноцінно спостерігати за усіма процедурами на ранковому засіданні.

Також, вчора були зафіксовані наступні порушення:
3,9% були спроби видавання бюлетеня без паспорта. 0,5 винесення бюлетенів за межі дільниці. 3,2% сторонніх осіб на дільницях. 5,5% спроб голосувати не маючи підстав. 2,3% порушення таємниці голосування.

Загалом було зафіксовано 168 процедурних порушень. 36 випадків перешкоджань виборчому процесу. 32 випадка незаконного голосування. 20 порушень правил агітації. 19 порушень таємниці голосування. 13 випадків фальшування документації. 9 маніпуляцій з бюлетенями. 7 випадків тиску на ЗМІ та 1 підкуп виборців.

За паралельним підрахунком голосів найбільше українці голосували за Петра Порошенко (53,4%), за Юлію Тимошенко проголосували 13,2% виборців. За інших кандидатів 31.8%.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.