Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

пункт пропуску

П'ятниця, 25 лютого 2022, 14:15

Українці зможуть вакцинуватися у Польщі проти Covid-19

пункт пропуску

Українці зможуть отримати щеплення від коронавірусу у Польщі.

Про це повідомило Польське радіо.

Рішенням міністра здоров’я Адама Нєдзєльського у Польщі ввели можливість вакцинації українці проти Covid-19 у межах Національної програми вакцинації. Це − відповідь на посилення прибування до Польщі громадян України.

Умовою отримання права на вакцинацію є документ, який посвідчує особу. Це може бути паспорт громадянина України, закордонний паспорт або тимчасове посвідчення особи іноземця.

Анкета попереднього скринінгу на COVID-19, яку заповнює пацієнт перед щепленням, доступна українською мовою і буде передана до центрів вакцинації. Крім того, цей формуляр буде доступний на вебсторінці https://pacjent.gov.pl/aktualnosci. Анкета українською призначена і для дорослих, і для дітей.

Нагадаємо, Укрзалізниця призначила додаткові поїзди сполученням Львів − Держкордон (Медика) − Львів. Польща готова приймати біженців з України.

Додамо, через введення воєнного стану українським чоловікам віком від 18 до 60 років заборонено виїжджати з країни. А на кордоні з Польщею – черги на 7770 авто.

Зазначив, вчора, 24 лютого, вранці Росія розпочала повномасштабну війну проти України. Обстрілів зазнали військові частини у містах Новий Калинів, Броди, Кам'янка-Бузька. Президент Володимир Зеленський оголосив про розірвання дипломатичних відносин із Російською Федерацією.

В Україні ввели воєнний стан, а аеропорт Львова скасував всі рейси.

На час дії воєнного стану на базі Львівської ОДА працюватиме обласна військова адміністрація, яку очолив голова Львівської ОДА Максим Козицький.

Станом на 09:30 год ситуація у місті стабільна. Вулиці Львова патрулюють правоохоронці з собаками.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.