У Львові громадськість виграла апеляцію проти захланного забудовника

Четвер, 25 грудня 2014, 14:50

Забудовник, який  вимагав через суд 900 тис. гривень за знесення паркану навколо об'єкта та «шкоду репутації компанії» сьогодні програв апеляцію.

Про це повідомляє ГО "Автономний опір".

17 травня мешканці разом з активістами «Автономного Опору» демонтували встановлений навколо забудови паркан, забудовник написав заяву в міліцію, після якої відкрили кримінальне провадження, та подав позов в суд на 12 мешканців з вимогою відшкодувати йому 900 тис. гривень за паркан та «шкоду репутації компанії».

Забудовник виграв першу інстанцію. Людям наклали арешти на майно: квартири, автомобілі.

Впродовж цього часу на мешканців та активістів вівся тиск. Активістам «Автономного Опору» забудовник пропонував припинити підтримувати мешканців, за що обіцяв профінансувати будь-який проект та одягнути активістів, які воюють на Сході, та йому було у цьому відмовлено.

Вчора ввечері, за 100 метрів від забудови, автомобіль збив на пішохідному переході одну з мешканок та відповідачів – Тетяну Рейнт, яка є однією з найактивніших противників будівництва. Припускається, що це може бути не співпадінням, а одним з факторів тиску на людей. Зараз активістка перебуває в лікарні з тяжкими травмами.

Суд задовільнив апеляцію мешканців і скасувати рішення першої інстанції. Тобто, нічого люди відшкодовувати не будуть.

Нагадаємо, це вже не перша перемога в рамках антизабудовної кампанії у Львові.

Мітки: автономний опір, Апеляційний суд, варіанти, Львів, незаконна забудова, новини, суд