У Львові видаватимуть болгарські візи

Середа, 11 лютого 2015, 11:02

На базі Почесного консульства Республіки Болгарія у Львові невдовзі планують відкрити Консульський офіс.

Для жителів Львівської, Закарпатської і Тернопільської областей ця установа видаватиме візи за спрощеною процедурою.

Таке рішення було погоджено під час зустрічі голови Львівської облдержадміністрації Олега Синютки та голови Львівської облради Петра Колодія із Надзвичайним і Повноважним Послом Республіки Болгарії в Україні Красіміром Мінчевим та Почесним Консулом Болгарії у Львові Віктором Нотевським.

Про це повідомляє прес-служба Львівської облдержадміністрації.

Як зазначається у повідомленні, Красімір Мінчев, Болгарія намагається спростити отримання туристичних віз для українців, адже понад 20 відсотків туристів, які приїздять на відпочинок у Болгарію – це жителі Західної України.

«Для багатьох груп населення ці спрощення вже працюють. Зокрема, для дітей менше 18 років та пенсіонерів ми надаємо безкоштовні візи. Тому відкриття Консульського офісу у Львові надасть можливість набагато легше отримати візу та інші документи», – розповів посол.

За словами Красіміра Мінчева, Богларія також зацікавлена у співпраці на міжобласному рівні, зокрема у розширенні вже налагоджених зв’язків між Львовом та Плевеном.

Своєю чергою, голова Львівської облдержадміністрації Олег Синютка переконаний, що такі зв’язки стануть хорошим підґрунтям для розвитку культурної та бізнесової співпраці. 

Мітки: болгарія, Львівська ОДА, Олег Синютка, почесне консульство