Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Кліщ

vorobus.com

Четвер, 28 травня 2015, 17:41

У львівських парках проведуть дезінфекцію від кліщів

Кліщ

«Зелений Львів» очищуватиме міські парки від кліщів за майже 5 тис. грн.

Про це повідомляє прес-служба Львівської міської ради.

Аби зменшити кылькысть укусів кліщами, львівські комунальні підприємства викошують травостій, вивозять повалені дерева, проводять дератизацію та займаються інформуванням мешканців про необхідність дотримання індивідуальних заходів захисту.

Для підсилення ефекту, ЛКП «Зелений Львів» має намір провести акарацидну обробку препаратом ципертрин у парках, у яких зафіксовано найбільше випадків укусів, зокрема на ділянках, прилеглих до паркових доріжок. 

«Зелений Львів» також хоче укласти угоду з державною установою «Львівський обласний лабораторний центр держсанепідслужби України» щодо акарацидної обробки таких парків. Територія, що підлягає обробленню, охоплює 3676 кв м., і вартість таких робіт становитиме близько 5 тис. грн.

Фахівці зазначають, що найкращий засіб від укусів кліщів – це одяг, який надійно закриває тіло людини. У цьому випадку шорти для походу в ліс суворо протипоказані. Для цих цілей найкраще використовувати довгі штани з гумками внизу.

Верхній одяг також має бути з довгими рукавами з гумками. Намагайтеся одягатись в одяг світлих тонів (найкраще – білий) – на ньому найлегше помітити кліща. Із взуття обирайте чоботи або черевики, куди можна закласти штани. На голову одягайте кепку або хустку.

 

Нагадаємо, кожен п`ятий мешканець Львівщини, покусаний клішем, може отримати хворобу Лайма.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.