Львів'янам презентували оновлений проект реконструкції пл. Св. Юра

Четвер, 11 червня 2015, 11:17

Вчора у Львові відбулося громадське обговорення проекту, за яким вестимуть роботи з реконструкції пл. Св. Юра.

Про це повідомила прес-служба Львівської мської ради.

За словами головного архітектора Львова Юліана Чаплінського, який презентував новий проект, історико-містобудівне обгрунтування, необхідне для перенесення дороги біля церкви Св. Юра, погодили в Міністерстві культури України. Автори цього історико-містобудівного обгрунтування вважають, що та дорога, яка є зараз на площі, погано впливає на вигляд церкви Юра.

Відтак, новий проект відрізняється від первинного вужчою дорогою вздовж Політехніки – з 17-метрової 4-смугової вона перетворюється на 9-метрову 2-смугову, заїздом на вул. Озаркевича, який у початковому проекті був відсутнім, ліквідацією стоянки навпроти музею Новаківського, зміщенням пам’ятника з осі воріт та збереженням усіх тролейбусних маршрутів.

Окрім того, за словами архітектора, у первинному варіанті йшлось про зрізку 52 дерев у сквері, а в поточному – про 19, за рахунок звуження дороги.

«Буде досаджено десятки інших дерев і сформовано нову ландшафтну композицію. Площа зелених насаджень повинна збільшитись», – зазначив Юліан Чаплінський.

За його словами, законних підстав не видавати містобудівних умов та обмежень у міської влади немає, а оновлений проект реконструкції площі таки реалізують.

Нагадаємо, вчора у сквері Св. Юра відбулося обговорення з львів'янами рішення про надання містобудівних умов для реконструкції площі.

Нещодавно виконком прийняв рішення про видачу містобудівних умов та обмежень на відновлення та реконструкцію площі Святого Юра.

Мітки: містобудівна документація, обговорення, площа Святого Юра, сквер, Собор святого Юра, Юліан Чаплінський