Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

греція

5.ua

Понеділок, 13 липня 2015, 13:14

Індекси ринків Європи виросли завдяки угоді з Грецією

греція

Європейські ринки відреагували на досягнення домовленостей про надання Греції третьої програми допомоги стрімким ростом основних індексів. 

Після відкриття торгів в понеділок головний індекс Лондонської біржі виріс майже на 1%, Франкфуртський та Паризький – на 1,5%, – повідомляє Euronews.

Вскоре после открытия торгов в понедельник главный индекс Лондонской биржи вырос почти на 1%, Франкфуртской и Парижской 

Очікується, що новий пакет фінансової допомоги Греції, розрахований на 3 роки, становитиме близько 90 міліардів євро. Більша частина цих коштів буде інвестована безпосередньо в грецьку економіку. Натомість Афіни повинні провести ряд реформ. Зокрема підвищення ПДВ, пенсійну реформу та приватизацію держвласності. 

Нагадаємо, 10 липня уряд Греції надіслав кредиторам план реформ, що в разі схвалення може стати запорукою отримання нової фінансової допомоги.

5 липня у Греції пройшов референдум щодо іноземної фінансової допомоги для країни. Греція повинна була виплатити усю заборгованість МВФ у червні. Раніше наголошувалося, що якщо країна не прийме вимоги кредторів, то вона може вийти з ЄС.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.