Львівські школярі віддають перевагу ноутбукам

Четвер, 17 вересня 2015, 14:49

На Львівщині для нового шкільного сезону найбільше купляли ноутбуки та планшети.

Про це повідомляють аналітики OLX.

Проаналізувавши ціни на електронні пристрої, представлені на онлайн-ресурсі приватних оголошень OLX.ua на Львівщині, аналітики сайту з'ясували які пристрої зараз користуються популярністю та є справді необхідними.

Відтак, за даними OLX, у серпні ноутбуки купувалися на 65% частіше за стаціонарні комп’ютери. Перевага надавалася вживаним пристроям (93% покупок) з діагоналлю 15-15,6 дюймів. Середня ціна придбаного в серпні на OLX ноутбука склала 3915 грн. Більшість користувачів намагалася придбати пристрій не дорожче за 5 тис. грн. Найпопулярнішими брендами були Asus, Acer, Lenovo, HP і Samsung.

Щодо стаціонарного комп’ютера, то в середньому за нього батьки школярів та студенти віддали 2942 грн. Хоча більшість покупців усе ж намагалася не перевищувати бюджет вище 2500 грн. Оновити монітор намагалися також економно – не перетнувши поріг у 1000 грн.

За принтер в серпні покупці викладали в середньому майже 600 грн.

Як показують продажі OLX, планшети й електронні книги є ще й корисними в навчальному процесі. У серпні їхні продажі, як і інших пристроїв, значно виросли. Проте 82% покупців обрали вживані товари. Середня ціна планшетів та електронних книг склала 2145 грн.

Нагадаємо, на Львівщині найдешевший «набір першокласника» батькам обійшовся від 600 до 1000 грн.

Мітки: планшети, техніка, ціни