Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

Нацбанк

112.ua

Понеділок, 2 листопада 2015, 11:52

Нацбанк ліквідував АКБ "Капітал"

Нацбанк

Нацбанк ухвалив рішення про відкликання банківської ліцензії та ліквідацію банку АКБ "Капітал".

Про це повідомила прес-служба Національного банку України.

29 жовтня Нацбанк прийняв рішення відкликати банківську ліцензію та ліквідувати ПАТ "АКБ "Капітал" за пропозицією Фонду гарантування вкладів фізичних осіб.

Зазначимо, у січні 2015 року цей банк через незадовільну якість активів та ризик ліквідності через зменшення високоліквідних активів віднесли до категорії проблемних.

Упродовж наступних 180 днів АКБ "Капітал" був зобов'язаний привести свою діяльність у відповідність до вимог законодавства, проте стабілізувати роботу банку не вдалося через те, що переважна більшість активів банку та частина операційних потужностей залишилась на окупованій території.

Зважаючи на всі ці обставини Національний банк 20 липня 2015 року прийняв рішення про віднесення ПАТ "АКБ "Капітал" до категорії неплатоспроможних.

Нагадаємо, раніше Нацбанк ліквідував ПАТ "Унікомбанк"ПАТ "Укркомунбанк"ПАТ "Укргазпромбанк"ПАТ "Східно-промисловий комерційний банк"ПАТ "Український професійний банк" та ПАТ "Банк Національний кредит", ПАТ "Радикал-банк" та ПАТ АБ "Столичний", ПАТ "КБ "Надра"ПАТ "Енергобанк"банк "Стандарт"ПАТ "Омега-банк". Також ще у березні Нацбанк України відніс АТ "Дельта Банк", ПАТ "Кредитпромбанк" до категорії неплатоспроможних.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.