Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

біженці

bbc.com

П'ятниця, 20 листопада 2015, 14:13

Три країни ЄС закрили кордони для мігрантів

біженці

Три балканські країни закривають кордони для мігрантів з держав, які не є зонами конфлікту, з Африки та Азії.

Про це повідомляє Euronews.

Відтак, нові заходи запровадили на кордоні Македонії із Грецією, Сербії із Македонією та Хорватії із Сербією. У зв‘язку з цим у Греції поблизу із македонським контрольно-пропускним пунктом у місті Гевгелія вже зосередилася велика група людей.

Крім того, Словенія спробувала депортувати "економічних мігрантів" до Хорватії, але остання відмовилася їх прийняти. 

"Ми отримали запит від Словенії про групу людей з країн, громадян яких за планом Юнкера не можна заохочувати до міграції. Вони не можуть розраховувати на міжнародний захист. Серед цих країн – Марокко, Бангладеш, Шрі-Ланка, Алжир, Ліберія, Судан, Конго та Пакистан. Ми відхили цей запит", – зазначив міністр внутрішніх справ Хорватії, пояснюючи, що громадяни яких країн не зможуть отримати прихисток на території його держави та претендувати на статус біженця.

Уряди згаданих країн пропускатимуть через свої кордони громадян Сирії, Іраку та Афганістану, вони складають більшість з тих сотень тисяч мігрантів, які перетинають Балкани на шляху до Західної Європи. Крім зазначених країн, хорвати приймають також біженців з Палестини.

Зазначимо, наразі Німеччина залишається пріоритетним напрямком для біженців. Уряд Ангели Меркель планує до кінця року прийняти до 1 млн мігрантів, що дорівнює приблизно 1% населення країни. А в Німіччині в цей час триває незадоволення міграційною політикою уряду.

Нагадаємо, Євросоюз планує розпочати переміщення 160 000 нелегальних мігрантів серед країн-членів ЄС.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.