На Львівщині 88% запитів – про реєстрацію землі

П'ятниця, 27 листопада 2015, 17:17

Майже 1,8 млн грн за надання адмінпослуг спрямували до держбюджету землевпорядники Львівщини.

Про це повідомила прес-служба Головного управління Держгеокадастру у Львівській області.

Відтак, з початку цього року землевпорядники надали понад 170 тисяч адмінпослуг, з них безплатно мешканці області отримали 141 681 послугу або 62% від загальної кількості. Ще 28705 послуг або 38% фахівці землевпорядної служби надали на платній основі.

За ці послуги нарахована плата у сумі 1,79 млн грн, а кошти спрямували до загального фонду держбюджету.

Як зазначають у Держгеокадастрі, одна з найбільш запитуваних послуг – надання відомостей з Державного земельного кадастру про земельну ділянку. Наразі землевпорядна служба розглянула 25376 таких запитів або 88% від загальної кількості платних адмінпослуг.

Також найбільше львів'яни та мешканці області звертаються за державною реєстрацією земельної ділянки (47 821), видачею витягу з технічної документації про нормативну грошову оцінку землі (29 648).

Безплатно було надано понад 17 тисяч довідок з державної статистичної звітності про наявність земель та їх форму власності та висновків про погодження документації із землеустрою.

Нагадаємо, у вересня львівські землевпорядники створили он-лайн атласи земель, зарезервованих для учасників АТО, а 30 червня Держгеокадастр запустив онлайн-послугу замовлення витягу про земельну ділянку.

На початку жовтня Держгеокадастр відкрив інформацію про власників земельних ділянок.

Мітки: Держгеокадастр Львівщини, земельна ділянка