Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

земельна ділянка

prozorro.sale

Вівторок, 12 березня 2024, 13:40

Фірма батька Свіщова за 100 мільйонів гривень придбала землю у Ямпілі

земельна ділянка

Компанія батька депутата Львівської облради Віталія Свіщова придбала ділянку у селі Ямпіль площею 50 га.

Мурованська сільська рада продала у системі ProZorro земельну ділянку несільськогосподарського призначення у селі Ямпіль Мурованської ОТГ, площею 50 га.

Ділянку, яка належить до земель промисловості, транспорту, електронних комунікацій, енергетики, оборони та іншого призначення, за 102 700 000 грн придбала компанія АТ "Закритий недиверсифікований венчурний корпоративний інвестиційний фонд "Лев".

Всього участь в аукціоні, який проходив 11 березня, взяли дві компанії: АТ "Закритий недиверсифікований венчурний корпоративний інвестиційний фонд "Лев" та ТзОВ "Праймері Інвест". Стартова ціна лота становила 82 375 152 млн грн.

Обов’язковими умовами продажу цієї земельної ділянки були:

- реалізація інвестиційного проєкту має передбачати облаштування під'їзної дороги для сполучення земельної ділянки з кільцевою дорогою Львова, мереж газопостачання та електропостачання та, за необхідності, альтернативних джерел енергії;

- розмір інвестицій для реалізації інвестиційного проєкту має перевищувати 100 мільйонам євро;

- господарська діяльність, яка буде здійснюватися на земельній ділянці, має забезпечити створення не менш ніж 360 нових робочих місць.

За даними аналітичної системи YouControl, АТ "Закритий недиверсифікований венчурний корпоративний інвестиційний фонд "Лев" зареєстроване з 2020 році у Львові та належить львівському бізнесмену Олександру Свіщову, батькові депутата Львівської обласної ради від Європейської Солідарності Віталія Свіщова.

Додамо, у 2021 році Укрзалізниця продала відділення залізничної лікарні за 60 млн грн новоствореній львівській фірмі, власниця якої дотична до Олександра Свіщова.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.