Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Олександр Ганущин

Середа, 28 лютого 2024, 12:31

Ганущин вирішив підняти свій XYZ на нафтогазових олігархів Галичини

Олександр Ганущин

Олександр Ганущин закликав депутатів приймати рішення щодо власників нафтогазоносних площ на Львівщині, без яких неможливо буде продати город.

Сьогодні, 27 лютого, на сесії Львівської обласної ради, депутат від ЄС Олександр Ганущин заявив, що скоро на мешканців Львівщини можуть очікувати проблеми з продажем сільськогосподарських земельних ділянок. 

Як він зауважив, це пов'язано із видачею дозволів на газоносні площі у величезній кількості гектарів тим чи іншим господарчим суб'єктам.

"Я веду мову про те, що селянин Х в селі Y громади Z, для того, щоб продати свій пай або ділянку сільськогосподарського призначення, спочатку піде на поклін до крайнього бенефіціара тої чи іншої нафтогазоносної структури. На жаль, ця норма діє, так само як норма для орендарів земельних паїв" – заявив Олександр Ганущин.

За його словами, на геологічній мапі Львівської області переважна більшість ділянок зафарбована у колір нафтогазоносних площ. Він наголосив, що депутатам необхідно приймати рішення щодо власників цих площ, тому що без них, згідно з нормою земельного кодексу, неможливо буде продати жодну ділянку сільськогосподарського призначення.

"І це провели ті самі олігархи від нафти та газу, і цим скористаються і вони, і державні компанії, уже вам кажу. Давайте подумає про те, що вже насувається, бо дітей треба вчити, що продати город це реальність. Бо хтось захворів і треба кошти на операцію, і треба продати земельну ділянку. А для цього необхідно стати в чергу до того чи іншого олігарха – це також реальність" – додав Ганущин.

Нагадаємо, у лютому цього року на Львівщині розпочали будувати три нові свердловини, а в липні 2023 року Укрнафта почала бурити нову свердловину на Верхньомасловецькому родовищі, що на Львівщині.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.