Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Львівщина

Середа, 13 березня 2024, 13:16

На Золочівщині створили новий ботанічний заказник

Львівщина

Депутати погодили створення ботанічного заказника місцевого значення "Чемеринці".

Вчора, 12 березня, на сесії Львівської обласної ради депутати оголосили об’єктом природно-заповідного фонду ботанічний заказник місцевого значення "Чемеринці".

Зокрема, як йдеться у проєкті рішення, таке рішення необхідне для того, щоб зберегти місця зростання флори, які занесені до Червоної книги України та Переліку видів рослин, що потребують охорони в межах Львівської області, без вилучення території у землекористувача. 

На території ботанічного заказника зростає еритроній європейський, лілія лісова, любка дволиста, які занесені до Червоної книги України.

Площа заповідника "Чемеринці" становить 0,94 га, він розташований на території Гологірського лісництва філії "Золочівське лісове господарство" державного спеціалізованого господарського підприємства "Ліси України".

"На Львівщині еритроній європейський виявили українські науковці Володимир Баточенко та Віктор Мельник. Це багаторічна трав’яниста і цибулинна рослина з родини лілієвих, яка занесена до Червоної книги України з природоохоронним статусом "рідкісний". Квітки одиночні, рожевувато-фіолетові. Розмножується насінням і цибулинами" – наголосила в.о. директора департаменту екології та природних ресурсів Львівської ОВА Оксана Війтик.

 

Зазначимо, за останні роки через збільшення площі житлових забудов у області на 1% скоротились територія природоохоронного призначення.

Додамо, у 2020 році в області функціонували 392 заповідників та пам'яток природи.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.