Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

біженці

tsn.ua

Четвер, 10 грудня 2015, 18:02

Німеччина створить єдину базу мігрантів

біженці

З лютого наступного року Німеччина запровадить нові посвідчення для біженців та створить єдину базу мігрантів.

Про це повідомляє Euronews.

Уряд Німеччини ухвалив новий пакет заходів для регулювання потоку біженців. Серед них – запровадження посвідчення мігранта єдиного зразка.

"Цілком зрозуміло, що ця процедура потребуватиме більше часу, аніж та, що існує нині. Однак вона передбачає багато можливостей для використання зібраних даних в інших галузях і також допоможе пришвидшити весь процес реєстрації та інтеграції біженців", – повідомив очільник МВС Німеччини Томас де Мезьєр.

"Карту мігранта" у Німеччині почнуть видавати вже з лютого. Лише таке посвідчення надаватиме біженцям можливість отримати соціальну допомогу та претендувати на отримання притулку. Крім того, дані про всіх мігрантів занесуть в єдину базу.

Також Німеччина та Франція пропонують створити сили швидкого реагування для патрулювання кордонів ЄС, передусім, у Греції. Йдеться про спецзагони в рамках прикордонної служби Frontex.

Зазначимо, вчора грецька поліція почала перевозити до Афін так званих "економічних мігрантів", яких відмовилася пропускати Македонія.

Упродовж багатьох тижнів вихідці з країн Азії були заблоковані на кордоні між двома країнами.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.