Порушено кримінальну справу за фактом блокування Львівської ОДА

Субота, 14 липня 2012, 10:29

Галицький райвідділ міліції Львова порушив кримінальну справу за фактом блокування роботи Львівської обласної державної адміністрації, котре відбулося на початку липня. Про це повідомила прес-служба ГУ УМВСУ у Львівській області.

 

Кримінальну справу порушили за ознаками злочину, передбаченого статтею 293 КК України ? групове порушення громадського порядку, організація групових дій, що призвели до грубого порушення роботи транспорту, підприємства, установи, організації, а також активна участь у діях – карається штрафом до п'ятдесяти неоподаткованих мінімумів доходів громадян або арештом на строк до шести місяців.

Наразі проводиться ряд заходів по встановленню осіб-винуватців, які брали активну участь у грубому порушенні громадського порядку.

Раніше «Варіанти» повідомляли про те, що міліція проводить перевірку за фактом перешкоджання службової діяльності чиновникам Львівської ОДА Перевірка проводиться за поданням Львівської ОДА. 

Нагадаємо, 3-6 липня у Львові з ініціативи опозиційних партій відбувалися акції протесту проти ухвалення парламентом Закону про засади державної мовної політики. Учасники акції заблокували вхід у адміністративний будинок на Винниченка, 18 і не пропускали керівництво Львівської ОДА на роботу, вимагаючи від останніх підтримати вимогу опозиції – скасувати прийнятий закон. 

Мітки: блокування, Львівська ОДА