Львівський активіст змушує любити українську мову голову НАБУ

Четвер, 28 квітня 2016, 13:18

Святослав Літинський оскаржив дії Директора Національного антикорупційного бюро України Артема Ситника, який при виконанні службових обов'язків спілкувався іноземною мовою.  

Громадський активіст, викладач ЛНУ Святослав Літинський на своїй сторінці в Facebook повідомив, що Директора НАБУ Артема Ситника можуть притягнути до відповідальності за непоширення інформації українською мовою.

Про це йдеться у листі-відповіді на звернення до Глави Адміністрації Президента України Бориса Ложкіна.

У документі зазначено, що у випадку відкриття службового розслідування щодо Артема Ситника, цим займеться Національне агентство з питань державної служби. 

Активіст додав, що зареєстровано заяву активіста до суду з оскарженням дій Артема Ситника.

У позовній заяві, зокрема йдеться про те, що :

17 березня Літинський звернувся із запитом до Національного антикорупційного бюро України з проханням надати оприлюднену директором (Головою) НАБ України інформацію державною мовою, що розміщена  на офіційному веб-ресурсі, а саме його виступ від 15 березня 2016 року за посиланням: https://nabu.gov.ua/novyny/onlayn-dyskusiya-iz-dyrektorom-nacionalnogo-antykorupciynogo-byuro-ukrayiny-artemom-sytnykom.  Знайдений запис також є неперекладеним в інших засобах масової інформації.

Начальник Відділу забезпечення роботи Директора бюро у відповідь на прохання активіста вказав, що діяльність НАБУ в сфері висвітлення інформації про Бюро не регулюється Законом України “Про порядок висвітлення діяльності органів державної влади та органів місцевого самоврядування в Україні засобами масової інформації”, а Законом України “Про національне антикорупційне бюро України”, а тому не підпадає під визначення офіційної інформації, через що надання автентичного перекладу відеозапису онлайн-дискусії не передбачено чинним законодавством України, чим фактично відмовив ому у наданні перекладу вказаної інформації.

Нагадаємо, що Святослав Літинський торік у вересні виграв суд у Міністра внутрішніх справ Арсена Авакова щодо виступу Міністра російською мовою.

Мітки: антикорупційне бюро, Артем Ситник, Святослав Літинський