У Львові не знають, куди дівати сміття

Понеділок, 6 червня 2016, 18:20

На сьогодні не прийнято остаточного рішення щодо транспортування сміття за межі області, відтак побутові відходи складають на території очисних споруд.

Про це повідомила прес-служба Львівської міської ради.

Як наголосив керівник ЛМКП «Львівводоканал» Валентин Вольський, на території очисних споруд, що на вул. Пласовій, облаштовано тимчасовий майданчик для перевантаження сміття у великогабаритну техніку для вивезення його за межі області.

Однак чи вивозитиметься сміття у інші області, наразі не відомо.

«На очисних спорудах ми робимо площадку для майбутньої їх реконструкції. А сьогодні на комісії ТБНС було прийнято рішення, що, якщо виникне необхідність перезавантаження сміття з малих машин у великогабаритні, тимчасово використати цю площадку. Чи використовуватиметься вона точно, чи ні – поки не відомо. Сміттєзвалища там не буде. Можливо, лише перевантаження сміття у великогабаритну техніку», – зазначив Валентин Вольський.

За словами голови Сихівської районної адміністрації, заступника голови комісії з техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій Ірини Маруняк, проект перевантаження сміття на території очисних споруд буде погоджений з екологічною інспекцією.

Нагадаємо, сьогодні на засіданні комісії з техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій був розглянутий варіант можливого вивезення сміття зі Львова у сусідні області. Тимчасовий майданчик для перевантаження побутових відходів у великогабаритну техніку вирішено облаштувати на території очисних споруд.

Також на комісії було прийнято рішення виділити кошти з бюджету міста на охорону полігону у Грибовичах та для перевізників як компенсацію за додаткові витрати на вивезення сміття.

Мітки: ірина маруняк, Львівводоканал, Львівська міська рада