Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Михайло Цимбалюк

Прес-реліз,   П'ятниця, 9 грудня 2016, 18:31

Проект Держбюджету-2017 може загнати українську економіку у глухий кут – Михайло Цимбалюк

Михайло Цимбалюк

Керівник ЛОО ВО "Батьківщина" Михайло Цимбалюк наголосив, що згідно з проектом Держбюджету-2017 рік зарплати та пенсії – не індексуються, а анонсоване зростання мінімальної платні до 3200 гривень лишається порожніми обіцянками.

Михайло Цимбалюк на своїй сторінці у Фейсбуці зазначив, що згідно з проектом Державного бюджету на 2017 рік зарплати та пенсії – не індексуються, а анонсоване зростання мінімальної платні до 3200 гривень лишається лише порожніми обіцянками на папері.

Очільник "Батьківщини" на Львівщині нагадав, що цього тижня Парламент підтримав урядову пропозицію і проголосував за законопроект, яким мінімальну зарплату у тарифній сітці визначать на рівні 1 600 гривень, а не в розмірі обіцяних 3 200 гривень.

"Народні обранці, очевидно, не зважили всіх економічних факторів та можливих наслідків – наскільки державна скарбниця зможе витримати підняття зарплати і чи не призведе це до стрибка цін та знецінення гривні. Адже насправді у такому випадку ми можемо отримати ту ж платоспроможність населення при великій шкоді для бюджету", – пише Михайло Цимбалюк.

А тому, за словами Михайла Цимбалюка, ВО "Батьківщина" не буде підтримувати бюджет на наступний рік в тому вигляді, якому його нині пропонують. 2Зокрема, і через те, що в проекті Держбюджету зняли усі пільги із дітей-сиріт, суттєво зменшили кількість студентів, які б отримували стипендії, зберігається 15% податок на пенсії працюючих пенсіонерів", – наголосив керівник "Батьківщини" Львівщини.

Водночас батьківщинівці пропонують нинішній владі думати про те, як наповнювати бюджет, а не скорочувати його. "Для цього треба ухвалити антиофшорне законодавство, яке напрацювали фахівців ВО "Батьківщина" – уже перший рік дії цих законів дозволить залучити десятки мільярдів гривень до бюджету. Але, на жаль, в української влади інші пріоритети – наповнити грішми власні кишені, а не покращувати достаток звичайного українця", – підсумував Михайло Цимбалюк.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.