Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

Нацбанк

Вівторок, 3 січня 2017, 17:05

Нацбанк знизить граничну суму розрахунків готівкою

Нацбанк

Граничну суму розрахунків готівкою з участю фізичних осіб знизять до 50 тис грн.

Про це повідомила прес-служба Національного банку України.

Зокрема, з 4 січня Національний банк знизить граничну суми розрахунків готівкою за участю фізичних осіб зі 150 тис грн до 50 тис грн.

Відтак, постановою банку гранична сума розрахунків передбачена готівкою між фізичною особою і підприємством протягом одного дня в розмірі 50 тис грн, а також між фізичними особами за договорами купівлі-продажу, які підлягають нотаріальному посвідченню, в розмірі 50 тис грн.

Я зазначили у Нацбанку, безготівкові розрахунки можуть здійснюватися без будь-яких обмежень, і банки зобов'язані забезпечити безготівкові перерахування на вимогу клієнтів у повному обсязі. Водночас гранична сума розрахунків готівкою підприємств між собою протягом одного дня залишається незмінною і становить 10 тис грн.

У банку наголошують, що встановлення граничної суми розрахунків готівкою на рівні 50 тис грн не зачіпатиме щоденних покупок населення, оскільки стосуватимуться лише великих придбань (нерухомості, коштовностей, транспортних засобів, предметів мистецтва, хутра, дорогих годинників, подорожей тощо).

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.