Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

Нацбанк

dt.ua

П'ятниця, 3 березня 2017, 15:29

Вектор Банк визнали банкрутом

Нацбанк

Нацбанк відніс ПАТ "Вектор Банк" до категорії неплатоспроможних.

Про це повідомила прес-служба Національного банку України.

Зокрема, 2 березня Національний банк прийняв рішення про віднесення ПАТ "Вектор Банк" до категорії неплатоспроможних.

Як зазначили у Нацбанку, зменшення ліквідних коштів банку та подання недостовірної статистичної звітності стали причинами призначення в банк куратора та віднесення "Вектор Банку" до категорії проблемних.

Після віднесення банку до категорії проблемних, виявилось, що "Вектор Банк" не відображав у бухгалтерському обліку документи клієнтів, що не виконані у встановлений строк. Відтак, банк є неспроможним у повному обсязі виконувати законні вимоги кредиторів через недостатність коштів.

Як наголосили у Національному банку, 95% вкладників (852 особи) отримають свої вклади у повному обсязі, оскільки їх розмір не перевищує гарантовану Фондом гарантування вкладів фізичних осіб суму в 200 тис грн.

Клієнти з більшими обсягами вкладів отримають їх в межах суми, гарантованої Фондом. Фонд забезпечить виплати гарантованої суми в обсязі 77,7 млн грн.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.