Більшість українських шахт не дотримуються норм безпеки, – Кістіон

Четвер, 25 травня 2017, 17:11

Спеціально створена комісія обстежила усі вугледобувні підприємства на дотримання вимог охорони праці.

Про це повідомила прес-служба Кабінету міністрів України.

Як заявив вчора на засіданні уряду віце-прем’єр-міністр Володимир Кістіон, було проведено перевірки стану охорони праці на 41 вугледобувному підприємстві, при цьому обстежено 219 виробничих об'єктів.

У результаті виявили 2421 порушення вимог нормативно-правових актів з питань охорони праці, а керівникам цих підприємств, де виявили порушення, було видано приписи для усунення недоліків. Зокрема, 34 керівникам підприємств було запропоновано призупинити ведення робіт, а до адміністративної відповідальності було притягнуто 123 працівника шахт на накладено на них штрафи на 32 368 грн.

"За результатами аналізу перевірок слід відмітити недостатній, а в деяких випадках і вкрай незадовільний рівень стану охорони праці на підприємствах вугільної промисловості", – наголосив Володимир Кістіон.

Нагадаємо, перевірка українських шахт розпочалася через трагедію на шахті "Степовій" на Львівщині, де загинуло 8 гірників. У квітні спеціально створена комісія оприлюднила основні причини аварії на шахті "Степова", насамперед це порушення правил безпеки.

 

Мітки: Володимир Кістіон, Львіввугілля, шахта "Степова"