Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

львівське сміття

Четвер, 8 червня 2017, 12:36

Перевізник не вивозить сміття у Франківському районі Львова

львівське сміття

З червня міськрада планує розірвати угоду із цим перевізником.

Про це повідомив екс-директор департаменту житлового господарства та інфраструктури міськради, заступник міського голови Львова Андрія Садового Сергій Бабак на сесії Львівської міської ради.

"Станом на сьогодні договори по вивезенню сміття зі Львова заключені із чотирма міста області. Ми вивозимо 90 тонн сміття на добу", – заявив Сергій Бабак.

За його словами, складність у вивезенні сміття полягає у тому, що мешканці міст і сіл, де знаходяться полігони, протестують проти прийому львівського сміття. Саме тому перевізник, який виграв конкурс на вивезення сміття із Франківського району Львова, не має куди вивозити відходи, тому з 22 червня міська рада планує розірвати з ним угоду та провести новий конкурс.

Також Бабак додав, що міськрада зобов'язала всіх перевізників за власний кошт проводити роботи із санітарної очистки сміттєвих майданчиків.

Нагадаємо, сьогодні вранці у Львові сміття не вивезли з 412 майданчиків. Конкурс на вивезення сміття з Франківського району у березні виграли ТзОВ "СпецавтотрансЛьвів" та ТОВ "AVE Львів2, а також діючою залишається угода з ЛКП "Львівспецкомунтранс".

Нагадаємо, Червоноградська міська рада підписала зі Львовом угоду, згідно з якою щодня прийматиме 10 тонн сміття на свій полігон. А 10 травня Львівська міськрада виділила 500 тис грн Миколаєву за захоронення ТПВ.

Також 19 травня Жидачів погодився приймати 40 тонн львівського сміття в тиждень.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.