Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Роман Іванців

Прес-реліз,   Середа, 20 вересня 2017, 15:29

Цьогоріч може розпочатись будівництво дороги до Голосківського кладовища

Роман Іванців

Про це повідомив депутат Львівської міськради від фракції "Громадянська позиція" Роман Іванців.

Голосківське кладовище – це найбільше і єдине у Львові, яке функціонує повною мірою, проте добратись до нього, не маючи власного транспорту, досить проблематично. "Питання дуже актуальне. Робимо все для того, щоб ще цьогоріч у Львові розпочалися роботи із будівництва дороги до Голосківського кладовища. Проектна частина повністю готова і лише очікує проведення її експертизи. Опісля – можна запускати процедуру тендеру та приступати до виконання робіт" – наголошує Іванців.  

За словами Романа Іванціва, ще минулого року розробили відповідний проект, який пройшов експертизу, та оголосили тендер, який, однак, не відбувся тому, що заявку подав лише один учасник. Також є звернення людей із кооперативу "Самоцвіти", які на місці майбутньої дороги виявляється мали вже приватизовані ділянки.

Перевірка підтвердила цей факт, тож проект відправили на коригування з тим, аби знайти спосіб обійти ділянки. Більше того, слід було врахувати наявність на цій площі магістрального газопроводу і високовольтної лінії, оскільки переносити їх дуже витратно.

"Рішення проектна група знайшла. Проект вже готовий, пройшов усі погодження і зараз підлягає експертизі, яка триватиме орієнтовно місяць часу. У бюджеті 2017 року на ці роботи заклали 700 тисяч гривень. Департамент житлового господарства і інфраструктури Львівської міської ради, який є замовником цих робіт, має на "Прозорро" оголосити тендер", – зазначає Роман Іванців. Та додає – йдеться про продовження вул. Миколайчука до в'їзду на Голосківське кладовище.

"Це важливий інфраструктурний проект. Окрім свого прямого призначення ця дорога дозволить також мати альтернативний доїзд до смт. Брюховичі, минаючи вул.Замарстинівську. Дозволить розвивати ту частину міста, яка зараз є в чагарниках – продовження вул. Миколайчука. Там є багато вільних земель міста", – наголошує депутат Львівської міськради.

До речі, паралельно з будівництвом вулиці зробили водовідведення та встановили каналізаційний колектор та замощено тротуари. Проект також передбачає освітлення і, що особливо важливо – тролейбусну лінію з розворотним кільцем біля входу на цвинтар. "Тендер оголосять цього року. Будемо запрошувати максимальну кількість підрядників. Є можливість ще цього року приступити до виконання робіт. Принаймні, розчистити чагарники, вирівняти територію в осінньо-зимовий період цілком реально", – прогнозує Роман Іванців.

Загальна вартість будівництва вулиці до Голосківського кладовища – більше 40 мільйонів гривень. За попередніми прогнозами, на його реалізацію потрібно не менше двох років.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.